Muzikale leiding

De dirigent

Op 5 september ’18 hebben we René de Groot mogen verwelkomen als onze nieuwe dirigent. Hiermee gaan we niet alleen een nieuw seizoen in maar ook een nieuwe fase met ons koor. Hier stelt René zich voor:

Na een valse start in de biologie studeerde ik Hoofdvak Zang aan het Groninger Conservatorium bij Grethe de Vink. Mijn liefde voor muziek was gevormd door het zingen in allerlei koren en het werd mij al snel duidelijk dat ik in koormuziek en –directie verder wilde. Daarom volgde ik een aantal workshops koordirectie en vervolgens een applicatie-opleiding koordirectie voor vakmusici.
Inmiddels heb en had ik een breed spectrum aan koren: Shanty-koren, theaterkoren, kamer-, kerk-, mannen-, vrouwen- en ouderenkoren. Ik doe barbershop en smartlappen, uitvaarten en soms instrumentale ensembles. Renaissancemuziek en gloednieuwe werken hebben mijn (lichte) voorkeur, maar eigenlijk kan elk muziekstuk prachtig zijn.

De pianist

Thijmen Vonk verzorgt live pianomuziek bij diverse gelegenheden.
Hij speelt van sfeervolle easy listening tot eigentijdse pop. Van jazzy ballads tot opzwepende boogie woogie en Latijns-amerikaanse muziek. Hij heeft reeds 12 jaar ervaring bij zowel bedrijven als particulieren.
Hij speelde o.a. in de Blue Line Big Band die samenwerkte met Edwin Rutten, Ronald Douglas en Lydia van Dam. Ook trad hij ruim een jaar op in het Holland Casino te Utrecht en speelt hij zeer regelmatig in het ‘Paleis van de Melodie’ te Rotterdam. Hij geeft ook pianoles.